Werkwijze

 

Mijn werkwijze is persoons -en ervaringsgericht. Dat betekent dat ik zoveel mogelijk probeer aan te sluiten bij jouw beleving en mogelijkheden. Ik kijk met je mee naar het probleem, maar ook naar hoe je jezelf blokkeert. Door aan beide te werken, kan er al snel meer lucht in je leven komen en leer je met jezelf om te gaan op een manier die beter voor je werkt.

Behandelmethodes

Een mens is een complex en veelzijdig wezen en daarom zijn psychische problemen in mijn ogen niet goed aan te pakken als je slechts vanuit één invalshoek insteekt. Ik gebruik daarom meestal een palet aan behandelmethodes, en zelden slechts één methode. De basis van mijn behandelpalet is de cliëntgerichte en psychodynamische psychotherapie. Waar nodig vul ik dit aan met methodes uit diverse psychotherapie stromingen, zoals EFT, focussen, klinische hypnose, CGT oefeningen en EMDR. Ook kan ik gebruik maken van lichaamsgeoriënteerde oefeningen.

 

Welke methodes ik in je behandeling gebruik, hangt af van bij welke methodes jij je prettig voelt en wat voor jou werkt. Dit is voor iedereen verschillend en kan zelfs variëren binnen een sessie. Ik bied zodoende een integratieve ‘op maat’ behandeling, waarin ik aansluit bij jouw beleving en mogelijkheden.